Zeggen dat het bedrijf Bumaco haar succes haalt uit de architectuur van haar vestiging is te kort door de bocht. Dat de uitstraling van het gebouw overeenkomt met de visie van het bedrijf en het imago waar het voor staat, is anderzijds zeker waar. Bumaco is intussen ‘Bumaco-group’ geworden en een terrein ter linkerzijde van de huidige gebouwen, kon verworven worden i.f.v. de groei dit dat (opnieuw) met zich meebrengt. Lees meer...
Bedrijf en architectuur gaan in deze hand in hand. Met de groei van het bedrijf, groeien ook de gebouwen mee. In beide gevallen op een consequente, bijna vanzelfsprekende manier. Dat er gedurende pakweg 20 jaar verschillende bouwfases overheen zullen zijn gegaan, zal vervagen in de eenheid die het geheel uitstraalt….net zoals het bedrijf zelf consequent haar identiteit weet te bewaren; consistent dus en toch steeds vernieuwend.
Alleszins ruimtelijk bereikt de site intussen de limieten van wat überhaupt mogelijk is, en (opnieuw) dient de invulling van elke m² zeer precieus overwogen te worden.
Het resultaat is (opnieuw) een mixed kantoren-loods-gebouw. Een ‘luchtbrug’ verbindt het met de bestaande gebouwen. Een extra verdieping valt op, catches the eye, domineert het geheel en maakt duidelijk dat het bedrijf vanaf nu van hieruit geleid zal worden.
Dat het gebouw en het gebruik ervan stilaan in een definitieve plooi valt, laat toe om dit ook van binnenuit te bestendigen. Ook al is het een afzonderlijke opdracht, vervolledigt ons interieurontwerp de architectuur van het gebouw en manifesteert het (nogmaals) de bedrijfscultuur van Bumaco.