Jette, 2018

Alhoewel de mogelijkheden planmatig zeer beperkt zijn, voeren we toch een vrij ingrijpende verbouwing uit ten behoeve van (een grotere) badkamer en dit over drie verdiepingen.

239-02

Een tweede speerpunt betreft leefruimtes waar je vanuit de liften letterlijk met de deur in huis valt. Zonder echt fysieke barrières te bouwen, maar op gevoelsmatige wijze bij middel van vast meubilair, materiaal- en kleurgebruik, creëren we binnen deze gemeenschappelijke eet- en zithoek gevoelsmatige overgangen met de circulatiezones. Ook de verlichting maakt mee het onderscheid tussen verblijfszone en passage. Niet alleen functioneel onderscheid maar ook het creëren van de juiste sfeer leidt ons in het gebruik van inbouw- versus opbouwverlichting, pendelarmaturen versus indirecte verlichting, witlicht versus warm licht.

Door kleur- en materiaalgebruik geven we elke woonfunctie haar eigen plaats, maar toch lopen de delen in elkaar over. Zo werd in de leefruimte en de ontspanningszones op de kopse kanten van de gangen gekozen voor een houtimitatie (warm/uitnodigend/komt terug in de reeks gerenoveerde kamers van de bewoners), in de circulatiezones
werd geopteerd voor een betonlook (kouder/neutraler).

Alle vast meubilair zoals de verpleegpost, het “ruimte-scheidend” meubel in de afdelingskleur en de dressoir/zitmeubel werden op maar ontworpen en maken dus aldus op geïntegreerde wijze deel uit van het totaalplaatje.

IMG_3273_bewerktIMG_3282_bewerktIMG_3283_bewerktIMG_3269_bewerktIMG_3285_bewerkt