Woning R

Beigem, 2016 (ontwerp) Een nieuwe kamer hoge glazen deur nodigt rechtstreeks uit naar de eetruimte en de openheid van de zitruimte naar de tuin heeft wordt enkel daartoe voorbehouden. Tegelijk wordt een donker gangetje van die inkomhal door de leefruimte ingelijfd waardoor die niet alleen vergroot, maar tevens gevrijwaard wordt van een overkill-circulatie naar de […]

Lees meer "Woning R"

WZC Betlehem – Passerelle en omgevingsaanleg

Dat de oorsprong van het WZC Betlehem bij de congregatie Zusters Augustinessen van Leuven ligt, zit in het collectief geheugen van iedereen die er bij betrokken is.  Dat het rusthuis–net als de westerse maatschappij zelf- intussen geseculariseerd is, is evolutie.  Niks mis mee nochtans om het verleden niet (helemaal) los te laten.  Hoewel er geen […]

Lees meer "WZC Betlehem – Passerelle en omgevingsaanleg"

Woning D-V

Beigem, 2012 Dit project betreft de verbouwing van een typische dorpswoning medio 20e eeuw, waar (planmatig) een aantal  “moderne installaties” zoals keuken of centrale verwarming initieel aan ontbraken.  Deze leemtes werden nadien dan vervat in aan de achterzijde van de woning uitdeinende bijgebouwen. Een oplossing die heden ten dage “in” is bestaat erin al die […]

Lees meer "Woning D-V"