Uitbreiding Sint-Jozefschool

Strombeek Bever, 2021

Ook al had de architectuur voor de Sint-Jozefsschool op zich al vorm gekregen, namen we het initiatief om ruimtes ook van binnenuit te boetseren.
Een school is de dagelijkse leefwereld van een bijzonder doelgroep (kinderen namelijk) en in die zin de uitgelezen plek is om dingen vorm te geven op schaal van kleine mensen (kinderen). Vanuit dat gegeven legden we dan ook de link tussen interieur en exterieur.
Enkele voorbeelden:

.Een specifieke toevoeging rondom de centrale trap is niet alleen een vrijblijvende, statische eye-catcher maar ook een interactieve tool die zowel kinderen als juffen en meesters kunnen gebruiken i.f.v. de sfeer van de dag

.Kapstokken zijn in scholen niet zelden chaos-plekken. In de uitwerking hier met zitbankjes hoeven de kinderen daar alleszins de vloer niet voor te gebruiken.

.Afwerking en inrichtingen zijn gericht op licht en openheid. De weerkaatsing van het licht draagt bij tot het ruimtelijk gevoel binnenin. De kleur wit vormt een blanco canvas waardoor de toekomstige juffen en meesters de mogelijkheid krijgen om de aankleding van hun klassen nog volledig naar hun hand te zetten.

Een weloverwogen combinatie van zowel inbouw- als opbouwverlichting, pendelverlichting en indirecte verlichting is functioneel aangewend waar nodig (aandacht voor de les) en sfeerbepalend in ruimtes waar eerder beleving centraal staat.

Architectuur? Klik hier