Bertem, 2022

Thuiswerk en home-office zal ook na Corona een blijver zijn, en zet mensen er toe aan om daar in hun woning de geschikte ruimte voor vrij te maken en in te richten.

In dit geval gaat het om een lange smalle ruimte die ‘gehinderd’ wordt door een spantbeen van de dakstructuur.

In ons ontwerp deelden we de werkzone op in twee delen. Het eerste deel bestaat uit een werktablet hetwelk we rondom het spantbeen wikkelen. Door een centrale poot kan dit tablet 3-zijdig worden gebruikt en kan het zowel dienst doen als bureau alsook als tafel voor de kinderen om te knutselen, huiswerk te maken,..

Een tablet tegen de volledige breedte van de achterwand van de ruimte, definieert de tweede werkplek.  Boven dit werkblad voorzien we open leggers om het geheel licht te houden.

Een houten lage onderkast verbindt tenslotte beide werkplekken. Naast afsluitbare opbergruimte, herbergt het alle nodige elektrische voorzieningen en kan het mits enkele decoratieve kussens, ook nog gebruikt worden als extra zitbankje.

Eindresultaat is aldus een vormelijke éénheid die tegelijkertijd oplossingen aanreikt voor een veelheid aan functionele aspecten.